Sambata, 10 iunie, echipa Taero a mers pe munte intr-o excursie in Parcul National Bucegi. Dis de dimineata, cu mic cu mare (mai mult cu mic) ne-am imbarcat in microbuz cu kendame si baterii externe- ca sa avem energie- si am pornit catre Valea Prahovei. Vremea buna si soseaua libeara au facut ca in jur de ora 10 sa ajungem in Poiana Tapului, locul de unde avea sa inceapa marea ascensiune catre Cascada Urlatoarea, cea dintai destinatie pe ordinea de zi.

Dupa prima sedinta foto am pornit pe traseu cu rucsacelul in spate si plini de voie buna. Vremea frumoasa, calda, natura prietenoasa si poteca primitoare au facut ca micii sportivi, montaniarzi de ocazie, sa savureze traseul si sa ajungem cu bine la galagioasa cadere de apa, cascada Urlatoarea.

Am facut popas si timp de 30-45 de minute ne-am pozat, am papat porumb fiert si ne-am racorit in briza cascadei, desi era foarte aglomerat.

Dupa ce ne-am odihnit am pornit catre a doua destinatie a excursiei, Manastirea Caraiman, sa vizitam frumoasa gradina si sa vedem animalutele (poneii, paunii, iepurasii). Cu cantec despre clatite umpute cu tot felul de bunatati am urmat pe poteca catre Busteni. Am facut poze, am citit informatiile de pe panourile de informare turistica, am facut parkour (asa au numit copii trecerile peste diferite podete si trecatori 🙂 ) si nici dupa o ora eram la telecabina din spatele Hotelului Silva. Am facut ceva cumparaturi pentru ca nu puteam a mergem fara accesorii la manastire (ochelari de soare, serpi lipiciosi de jucarie si alte traznai colorate si lipicioase). De asemenea am luat si de mancare pentru animalute (morcovi si mere).

Dupa alte 30 de minute eram in gradina manastirii, un loc foarte frumos, insorit si la propriu si la figurat. Am vizitat animalutele si apoi am facut si cateva poze haioase de grup. Indemnati de foame am coborat apoi in Busteni sa servim masa la restaurant.

Dupa masa, am facut o vizita in parcul din centrul localitatii unde ne-am facut siesta in leagane si balansoare.

Pe drumul inapoi catre casa, desi obositi, am mai avut energia necesara sa dovedim cate o inghetata delicioasa.

Am ramas cu o amintire deosebita. Copiii au fost foarte cuminti si ascultatori si s-au bucurat impreuna cu noi, antrenorii de o zi minunta in echipa, familia Taero Sport Club.

Bineinteles, va urma! 🙂

 

P.S.: Selectia de fotografii le puteti vedea la sectiunea media 🙂 precum si pe pagina de Facebook a clubului.

never give up!-

Lasă un răspuns