–„ emotii, surprize, copii frumosi si talentati!”-

 

Sambata, 13 Mai 2017, a avut loc inca o sesiune de evaluare a cunostintelor de taekwondo ale sportivilor Taero Sport Club (Examen de centura).

Ce inseamna acest examen? Ei bine cred ca fiecare club de taekwondo are modalitatile proprii de evaluare a sportivilor – acordare a centurilor la sala. Centurile sunt acele cordoane colorate pe care sportivii trebuie sa le poarte pe talie, peste bluza de dobok (costum de antrenament). Centura face parte din echipamentul obligatoriu de antrenament al fiecarui practicant de taekwondo impreuna cu dobokul. Aceasta totusi nu este doar un accesoriu vestimentar, ea reprezinta gradul de cunostinte ale sportivului. Nu o sa va insir aici culorile/gradele (poate intr-un alt articol) ci doresc doar sa va spun ce inseamna pentru noi, antrenorii Taero Sport Club, acesta evaluare a sportivilor.

Acest eveniment il organizam periodic, iar sportivii sunt invitati sa participe, in primul rand, in functie de nivelul de asimilare al cunostitelor teoretice si practice de taekwondo, dar si in functie de prezenta lor la antrenament, rezultatele competitionale, participarea la evenimentele specifice (stagii, demonstratii, cantonamente), comportamentul lor la scoala (note, atitudine) dar si in societate. Noi nu doar ii instruim pe plan sportiv, ci incercam sa ii pregatim pentru viata – dezvoltare personala prin taekwondo.

Sportivii participanti la examen sustin proba scrisa (test grila), proba orala si bineinteles proba practica. Totul este adaptat varstei practicantului. Pentru a trece examenul trebuie sa obtina cel putin calificativul „Suficient” la toate probele.

Asta este pe scurt ce inseamna un examen de taekwondo pentru centuri colorate la Taero Sport Club.

Revenind la examenul din 13 Mai, pot spune ca sportivii au continuat sa ne uimeasca placut asa cum ne-au obisnuit de fiecare data. Au fost emotii, mai ales la testul grila, deoarece era prima oara pentru ei. La probele practice ne-au impresionat la capitolul spargeri (gyeokpa). De asemenea nu au fost mai prejos nici la teorie, demonstrand ca au asimilat corect denumirile termenilor tehnici specifici, in limba coreeana (taekwondo este de origine din Peninsula Coreeana).

Toti participantii au promovat!

Mentionam ca sportivii sunt copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 11 ani si practica aceasta disciplina, marea lor majoritate, de circa un an.

Felicitari sportivilor pentru promovare si spor la invatat in continuare!

Detalii foto si video gasiti la sectiunea Media.

 

­-never give up!-

Lasă un răspuns